fbpx

Povestea Doinei Popa

Povestea Doinei Popa

Cum am inceput?

Cred ca pot spune ca am continuat ceea ce mi-a placut sa fac. Adica, sport.

Inca de cand eram mica am facut sport. Am inceput pe la 9 ani sa fac atletism la CSS Soimii Sibiu sub indrumarea profesorului Maier (nu mai stiu prenumele)
Nu am avut performante la nivel national, dar stiu ca pe atunci erau competitii in tot judetul unde eram in frunte, scolile se implicau, iar la concursuri eram o gramada de copii. Aveai cu cine sa te intreci.

Mi-au placut si alte sporturi, dar cel de suflet mi-a ramas atletismul.

Cand am redescoperit dorinta de alergare?

Ca oricare parinte, doresc ca si copilul sa imi calce pe urme. Avand unul dintre baieti inscris la CSS Soimii Sibiu, am cunoscut-o pe Lacramioara Teodorescu care avea si ea baiatul in acelasi club. Ea deja alerga prin Parcul Sub Arin si asa am aflat ca exista un grup de alergatori.

Inceputul meu cu grupul?

Imi aduc aminte de inaugurarea pistei de biciclete. Acolo a inceput totul. Prima provocare, aproximativ 20 km, nu mai stiu exact, in orice caz foarte greu pentru mine. Sibiu-Rasinari-Poplaca-Unitatea de jandarmi – FINISH. Dar nu m-am lasat. Am ajuns la final si nu ultima. Senzatia a fost extraordinara. Atmosfera ?! Voie buna, incurajari, o multime de atleti, persoane care, la fel ca si mine au acceptat provocarea. Asta m-a facut sa incep, mi-am zis ca trebuie sa alerg.

Am inceput antrenamentele cu grupul acum 3 ani in 2016, iarna. Un grup mare si fain, fiecare cu povestea lui. Antrenamentele se tineau in sala de sport de la Stadionul Municipal dupa care urma alergarea de grup. Imi aduc aminte ca imi era teama sa depasesc pragul de 6 km. Ajungeam la Gradina Zoologica si nu aveam curaj sa merg mai departe. Credeam ca atat este setat corpul sa alerge. Colegii m-au ajutat sa trec de acest prag. Conteaza foarte mult pentru mine sa am pe cineva care sa ma motiveze. Bineinteles ca am trecut mai departe si asa am reusit sa fac si primul meu semimaraton -“Maratonul International” de la Sibiu din anul 2017. Un an in care am inceput sa particip cu colegii si la alte competitii.  Anul 2018. Avem deja un grup de alergatori, avem antrenori, dar cel mai important, avem un club si el se numeste Clubul Sportiv Comunitar Sibiu.

Pot spune ca am doi antrenori speciali, pe Dani Troanca si Dani Scrob care au crezut in mine si m-au impins de cate ori credeam ca nu mai pot. Cred ca asa functionez. Clubul m-a trezit din amorteala. Dar mai exista o persoana speciala si aceea este Lacramioara Teodorescu, ea mi-a deschis calea si cred ca o voi avea tot timpul drept exemplu.

Competitiile la care am participat

Anul 2017

 • Maratonul International de la Sibiu – timp 2 ore
 • Mures – Half Maraton – 10 km – categorie de varsta 40-49 ani – locul II
 • ASCOTID Mures – Asociatia tinerilor si copiilor cu diabet – 10 km – categorie de varsta +45 ani -locul II
 • Night Cros – 10 km – categorie + 45 – locul I
 • DUATHLON Sibiu – Road individual – locul II
 • Cindrel in alergare – semimataton – categorie + 45 – locul III – 2h,29 mim

Anul 2018

 • Maratonul International de la Sibiu – timp 2 ore
 • Night Cros +45 – locul II
 • Mures – Half Maraton – 10 km – categorie de varsta 40-49 ani – locul III
 • ASCOTID Mures – Asociatia tinerilor si copiilor cu diabed –semimaraton – categorie de varsta +45 ani -locul II
 • Cindrel in alergare – semimataton – categorie + 45 – locul IV – 2h,26 min
 • Semimaraton Rosia Montana – 26 km – categorie +40 – locul II – 3h,24 min

Cea mai mare provocare a fost Semimaratonul Rosia Montana unde am depasit pragul – pot spune ca nu-mi mai e frica.

Acum in anul 2019 marea provocare este un maraton – Maratonul Sibiului – trebuie sa-l fac.

Nu uita, si tu poti termina un maraton / semimaraton. Haide alaturi de noi.

Detalii antrenamente – AICI

Pentru inscrieri – AICI