fbpx

Zburătorii CSCS

Zburătorii CSCS

Baschetul se poate juca și din scaunul rulant

 

Pasiunea pentru baschet i-a determinat să-și formeze o echipă, iar acum au posibilitatea de a desfășura antrenamente în cea mai mare sală din Sibiu.  Consiliul Județean Sibiu a decis să ofere Sala Transilvania cu titlu gratuit persoanelor cu dizabilități utilizatoare de scaune rulante, din cadrul Asociației Diakoniwerk International, care doresc să practice baschet.

Baschetul reprezintă o pasiune comună pentru toți cei 8 membri care se întâlnesc de două ori pe săptămână pentru a face sport, sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă.

Ce este atât de special?

Ei bine, fiecare în parte, are câte o poveste din care oricine poate învăța câte ceva, iar baschetul a devenit un mod de viață pentru ei.

Cine sunt ei?

Sunt componenți ai echipei de baschet în scaune rulante, aflată sub egida Clubului Sportiv Comunitar Sibiu. Sunt oameni care nu pot merge, dar care fac sport, sunt oameni care nu pot urca singuri o scară, dar care pot străluci pe podium, sunt oameni care au găsit cel mai bun drum pentru a-și depăși limitele. Am putea face opt materiale de ziar cu câte o poveste pe care să o pargurgeți cu sufletul la gură, câte o poveste în urma căreia să plângem, să râdem, să învățăm să trăim, pentru că ei știu ce înseamnă bucuria fiecărei zile. Ei își doresc ca oamenii să înțeleagă cât de apropiați de normal sunt cei cu dizabilități, iar cei cu dizabilități să vadă că din orice situație există ieșire și să aleagă socializarea și sportul, în locul izolării și al fricilor.

Nu există nu pot, există nu vreau și chiar dacă nu vrei… încearcă. Nu ai nimic de pierdut dacă încerci.

Formula în care se află astăzi se datorează unei conjuncturi fericite în care Dani Troancă, președintele Clubului Sportiv Comunitar Sibiu s-a întâlnit cu David Răulea, cel care este acum antrenor – jucător al echipei de baschet. A aflat de dorința lui de a face sport, de pasiunea pentru baschet și asta a fost tot. Opt oameni în scaun rulant joacă baschet la Sala Transilvania, cu însuflețire, sub egida Clubului și a Asociației Diakoniewerk.

Dani Troancă îi privește cu mândrie. El însuși un iubitor al sportului nu are cum să nu se bucure pentru ei.

„Ideea este că sunt minunați pe teren. Și nu doar ei pot face asta, ci orice curajos. Cu noi pot face orice sport își doresc. Tenis de masă, handbal, atletism, tir cu arcul”, spune Dani.

Îi așteptăm pe toți curajoșii să ni se alăture!

Dacă dorești să ajuți echipa de baschet Zburătorii cu achiziționarea unui scaun rulant, poți dona în contul Asociației Diakoniewerk International cu mențiunea “scau rulant”: RO27RZBR0000006008129574.